tisdag 18 december 2007

Fler hedgefonder

Har nu lagt till några nya fonder i jämförelsen. Kaupthings fonder har data för ett år tillbaka men de andra två är för nystartade för att synas i jämförelserna.

Kaupthing Askja
Fond med relativt hög standardavvikelse och låg börskorrelation. Har haft riktigt bra utveckling sedan starten för ett år sedan. Känns som Kaupthings högriskhedge.

Kaupthing Katla
Fond med väldigt låg standardavvikelse och låg börskorrelation. Har haft en imponerande jämn utveckling sedan starten för ett år sedan. Jämförelseperioden är lite kort men jämförelserna visar på att fonden håller "Stella Nova"-klass, och det är bra betyg. Känns som Kaupthings lågriskhedge.

Kaupthing Krafla
Fond med medel standardavvikelse och låg börskorrelation. Har haft bra utveckling sedan starten för ett år sedan. Känns som Kaupthings medelriskhedge.

Simplicity Neutral
Även Simplicity har nu startat en hedgefond. Fonden är alldeles ny, startad nu i december. Har rapporterat ett estimat på -1.99% efter halva december. Tycker att det här helt klart är en intressant fond, Simplicity har ju lyckats bra med sina övriga fonder.

Systematiska Fonder Risk-Reward
Högriskfond som startade i våras. +23% i november ger en indikation på att det kan gå snabbt både upp och ner. Kort historik men hittills har fonden väldigt stor standardavvikelse och en ganska stor negativ korrelation med börsen. Korrelationen kan ju vara oroande men kan vara ganska missvisande för den relativt korta tiden sedan start. Det blir ju så att om fonden är negativt exponerad när börsen går ner så går fonden upp och får en negativ korrelation. Sen om det beror på att fonden haft förmågan att placera sig rätt eller om den verkligen har en stark korrelation vet man inte. Själv gissar jag på det förra men att fonden är en högriskfond är det ingen tvekan om.

Inga kommentarer: